top of page

Geschiedenis

Al sinds 1966 spelen jongens en meisjes het spel van Scouting in Rotterdam-Noord. In Nederland bestaat Scouting inmiddels al meer dan 100 jaar!
          

Meer dan 100 jaar geleden werd Scouting opgericht door Lord Baden-Powell. Een belangrijke mijlpaal in het ontstaan van Scouting is het eerste kamp onder leiding van Baden Powell op Brownsea Island. Aan deze belangrijke plek in de Scoutinggeschiedenis ontleent de Brownseagroep ’66 haar naam. 

De Brownseagroep is in 1966 ontstaan uit een fusie van een drietal scoutinggroepen. De Brownseagroep is springlevend en dynamisch. Met ons recent uitgebreide clubhuis aan de Kanaalweg 90 zijn we klaar voor de toekomst!
 

Scouting Brownseagroep 66

Brownseagroep 66 heeft maar liefst 120 leden en wordt mogelijk gemaakt door 26 leiding en valt binnen Regio Rond de Rotte. De regio ondersteunt de groepen met speladviezen, trainingen voor leidinggevenden en de uitleen van materialen. Alle regio’s vormen samen Scouting Nederland. In totaal bevat Scouting Nederland 1.100 Scoutinggroepen met gezamenlijk maar liefst 85.000 jeugdleden en 25.000 vrijwilligers. Scouting maakt onderscheid tussen land-, water- en luchtscouts. Brownseagroep 66 behoort tot de landscouts van Scouting Nederland.

bottom of page