top of page

Bevers schieten raketten af

Wat gingen we doen deze opkomst? De Bevers wisten al gauw te vertellen dat dit een raketopkomst was en ratelden alle weetjes van raketten, het heelal, astronauten en buitenaardse wezens af.

We trokken snel onze jassen aan voor een spelletje Aliens en Astronauten. Als je getikt werd door een Alien werd je zelf ook een Alien.('we are the borg, we assimilate you')

Hierna werd de waterraket tevoorschijn gehaald en mochten alle Bevers een keer de raket op laten door heel hard met de fietspomp te pompen. Ze vonden het zo mooi, ze wilden nog wel een keer en nog een keer en het liefst allemaal tegelijk.

Dus werd de papierraket er ook bij gehaald en werden twee groepjes gevormd die om het hoogst de raketten aan het afschieten waren. De Bevers waren zo enthousiast, ze stuiterden om de raketinstallaties heen.

We gingen naar binnen met de belofte dat ze een raket voor thuis mochten maken. Ze konden kiezen uit een bakpoederraket, een rietjesraket, een ballonraket of een springraket. De bakpoederraket vonden ze heel gaaf, want daar ging echte benzine in (bakpoeder en azijn). Maar de springraket was favoriet. Twee bekers met een elastiekje, door de beker met de elastiek voor de opening over de beker zonder elastiek te trekken wordt de 'motor' opgeladen en door hem abrupt los te laten springt hij omhoog.

Sommige Bevers waren zo snel dat ze nog een andere raket konden maken.

Als tussendoortje werden marshmallows geschoten en opgegeten. Ook de popcorn van Samuel werd lekker opgepeuzeld tijdens een verhaaltje van de Boze Heks. Toen werd er nog gezongen voor Samuel en voor Kaia. Met een luid hieperdepiep werden ze de lucht in getild.

Om de opkomst af te sluiten gingen we lekker buiten weer raketten afschieten. Kijk eens mam hoe hoog hij kan!

Veel te snel was het tijd om te sluiten en huiswaarts te gaan, waarna de leiding ook nog even een paar raketten konden afschieten...

 

 

bottom of page