top of page

Kick Off Festival


Dit seizoen staat in het teken van het 50-jarig bestaan van de Brownseagroep. Genoeg reden voor een hoop leuke en feestelijke activiteiten. Op 1 oktober hebben we het feestseizoen afgetrapt met het grootse Kick Off Festival.

Maanden keken we er al naar uit: de officiële opening van ons jubileumjaar. Toen de voorbereidingen eenmaal begonnen waren, kwamen de leukste ideeën omhoog. Een deel van de stadscamping was deze dag omgetoverd tot een festivalterrein met de leukste, sportiefste en creatiefste activiteiten. Dit feest was voor alle jeugdleden en hun familie die gedurende de dag konden genieten van dit alles. Vanaf 14:00 uur kon men het terrein betreden waarbij men bij de aanmelding consumptiemuntjes en -bonnetjes kreeg voor op het terrein. Zodra men de zelfgebouwde brug overstak bevond men zich op de stadscamping. Hier waren activiteiten zoals: aardappeltwisters maken, houtjes versieren, een escaperoom, een mega stormbaan, waterslide balspel, touwtje doorbranden en een hike op steps.

Voor de papa’s en mama’s was er een band die herkenbare klassiekers ten gehore brachten. Een echte eyecatcher was de bar met lekkere drankjes en de foodtruckzone. Hier werden hamburgers gebakken onder een echte Green-egg van het Kookpunt, verse ijsjes geschept en popcorn en nacho’s gemaakt. We hadden veel mazzel met het weer die dag, we hebben zelfs nog van het zonnetje mogen genieten.

Om 16:00 uur was er de officiële opening van het jubileumseizoen waarbij onze voorzitter Dennis het woord nam en iedereen naar het podium riep. Hier heeft Dennis ons meegenomen door een stukje Brownsea-geschiedenis en is de echte BWD (Brownsea Waarderings-Das) uitgereikt aan Loes voor haar jarenlange inzet voor de groep. Na deze opening was het tijd voor een groepsfoto in de vorm van 50 op het grasveld van de stadscamping. Iedere aanwezige kreeg een bruine of blauwe ballon die vervolgens omhoog gehouden werd. Middels een drone hebben we een onwijs gave luchtfoto genomen. Na deze opening gingen alle activiteiten gewoon weer vrolijk verder. Er hing een hele leuke en gezellige sfeer deze dag en er zijn wel 180 bezoekers langs geweest! Al met al was het een hele onderneming, met als resultaat een hoop blije gezichten na deze fantastische dag. Gelukkig gaan we nog veel meer feestelijke scoutingactiviteiten tegemoet in de loop van het jaar!

bottom of page