top of page

Bevers houden Kabouteropkomst 2

Na de ontdekking van het kabouterhuis van Paulus de Boskabouter achter ons clubhuis leek het ons leuk ons te verdiepen in kabouters. Wat doen kabouters, wie zijn hun vrienden en wie zien ze liever niet?

Kabouters hebben het niet zo op reuzen en trollen. Een spelletje langs de trollen glippen leek ons een goed idee. Op drie eilanden in het midden van het speelveld staan 3 trollen. Zij mogen niet van hun eiland af, maar moeten proberen de kabouters, die langs hun eiland naar de overkant willen, te tikken.

Het huis van de reus lijkt op zakdoekje leggen, waarbij om de kring heen gerend moet worden om niet door de reus getikt te worden, die in de kring ligt te slapen.

De kabouterestafette draait om het zoveel mogelijk verzamelen van witte stippen voor op je eigen paddestoel. Degene met de meeste heeft gewonnen.

Kabouters vissen graag en de Bevers gingen als echte kabouters kijken hoeveel vissen ze konden vangen met hun hengels.

Kabouters zijn rijk. Ze delven in diepe mijnen naar edelstenen. Met die edelstenen kan je ook een spelletje spelen.Een edelsteen werd onder een van de drie bekers verstopt en na wat gedraai, mocht een Bever zeggen onder welke beker de steen lag. De edelsteen mochten ze houden.

Verder hebben de Bevers nog dennenappels in een ton gemikt en gekeken wie de grootste kabouterbaard kon maken. Als laatste hebben we een kabouter geknutseld met een wc-rolletje.

Tags:

bottom of page