top of page

Explorers een weekend op pad

Dit weekend zijn de Explorers een weekend op pad gegaan. De jeugdleden moesten op de fiets naar de groep komen. Voor diegenen die geen fiets hadden, werd er een fiets geregeld. Na het openen en inpakken van de aanhanger gingen de Explorers fietsen naar de bestemming, die tot het fietsen geheim bleef, de Rottemeren. Eenmaal aangekomen was de begeleiding al bezig met het uitpakken van de aanhanger en konden de Explorers gelijk helpen met uitpakken, tent opzetten en boodschappen halen. Het werd wel lastig om broccoli en kip te maken op een vuur, zonder rooster. Dus de plannen werden gewijzigd en er werden pitapizza's gemaakt. Eerst op een steen, maar omdat dat niet snel genoeg ging, zijn de broodjes met aluminiumfolie wat meer het vuur in gegaan. Na het eten werden er rond het kampvuur nog wat spellen gedaan en werd het langzamerhand tijd voor een dropping. Na een mooie dag met zon, kwam er helaas tijdens de dropping een aantal regenbuien naar beneden, maar de Explorers zijn bikkels en zijn doorgegaan, met of zonder jas. Na een stevige wandeling was het tijd om te gaan slapen. De volgende ochtend werd iedereen rustig wakker met een ontbijtje. Vanwege de weersvoorspellingen zijn de plannen voor de ochtend aan de kant gezet en hebben we tussen het spelen van spelletjes door de boel rustig ingepakt. Om half 2 was het tijd voor de groepsfoto en terug te gaan fietsen naar het clubhuis, waar de spullen snel werden uitgeladen en iedereen lekker naar huis kon gaan.

We hebben genoten van het weekend! Een mooi voorproefje voor het zomerkamp.

bottom of page