top of page

De kookkunsten van de Explorers

Vandaag kregen de Explorers een challenge. De groep werd in twee kleinere groepen verdeeld en kregen de opdracht om een driegangenmenu te maken voor de begeleiden. Alleen met wat moesten ze dat menu samenstellen? Er stonden namelijk blikken klaar waar alleen nummers op stonden. De teamleden van beide teams moesten een aantal blikken pakken en kregen te horen wat er in de blikken zat. Buiten de blikken waren er een aantal extra dingen die ze mochten gebruiken. Zo was er rijst, aardappelen en pasta gehaald, maar ook verschillende soorten verse groenten en specerijen mochten ze uit de kasten pakken.

Team 1 kreeg voor het voorgerecht groentensoep en kippenragout. Zij hebben de kip uit de ragout gehaald en hebben daar een kippensoepje van gemaakt. Als hoofdgerecht hadden ze een bergje rijst met mooie herfstkleuren er omheen van mais, kip, perziken en paprika. Zij hadden de blikken perziken, mais en kip gepakt. Als toetje, wat ze met fruitcocktail en ananas moesten maken, kreeg de begeleiding een versierd cocktailglas met fruit, slagroom, chocoladerasp en crueslicrunch. We hebben genoten van deze creaties.

Van team 2 kreeg de begeleiding een dubbel voorgerecht. Van het blikje champignonnensoep werd een goed gevuld soepje met creme fraiche gemaakt. Van de tonijn werd er een pastasalade gemaakt met tonijn, uien, paprika, tomaat en komkommer. Het hoofdgerecht bestond uit knakworstjes, gebakken ananas en een ovenschoteltje met sperziebonen, aardappel en kruiden. Team 2 sloot af met een bakje vol laagjes van kersen, yoghurt, mandarijnen, slagroom en chocoladerasp. Ook van deze gerechten hebben we genoten.

De gerechten werden beoordeeld op originaliteit, smaak en presentatie. Voor de begeleiding was de keuze erg moeilijk! Team 1 was erg goed in de presentatie en team 2 had de kruiden zo goed ingezet dat die gerechten net iets lekkerder waren. Maar het lag erg dicht bij elkaar.

Al met al een erg lekkere opkomst en met veel plezier dit gedaan. Hopelijk gaan de Explorers binnenkort weer koken en laten wij meer mensen van hun kookkunsten genieten!

bottom of page