top of page

Bevers naar China

De Bevers gingen het zaterdag over China hebben. Allereerst hebben we China gezocht op de wereldkaart. De Bevers wisten al heel veel over de mensen die in China wonen. Dat ze Chinees praten, dat ze met stokjes eten en dat ze daar pandaberen hebben.

Dat ze daar heel andere sterrenbeelden dan wij hebben, wisten ze dan weer niet. We hebben een heel handige draaischijf gemaakt, zodat we iedereen zijn Chinese sterrenbeeld makkelijk kunnen opzoeken.

In China doen ze veel met bamboe en dus speelden wij het grote bamboespel. Een voor een mochten de Bevers een bamboestok uit de kooi trekken hopenlijk zonder dat de ballen gingen vallen. Uiteindelijk vielen ze natuurlijk toch onder grote hilariteit.

Daarna gingen we lekker naar buiten en speelden we het Chinese loopspel. Hierbij streden de meisjes tegen de jongens (dat kwam toevallig zo uit) waarbij de teams een voor een over een lijn moesten lopen, aan het eind 10 rondjes rond een pion moesten draaien en weer over de lijn terug. Je mocht niet naast de lijn stappen, dan moest je terug en nog 3 rondjes draaien. De strijd was ongelijk met 4 jongens en maar drie meiden, maar de dames hebben elk wel 3x de baan gelopen en de jongens 2x, zodat uiteindelijk niemand meer in de gaten had wie er nou gewonnen had.

Natuurlijk doen alle Chinezen aan Kung Fu. Dat konden de Bevers ook. Vooruit of achteruit maakte niet uit, ze raakten allemaal de lijn met hun voet, hoe hoog het touw ook gespannen was. Echt knap!

Reuze-Mikado was het volgende spel. Dat konden alle Bevers heel erg goed. Bij niemand bewogen de andere stokken. Gelukkig hadden we van te voren gezegd dat ieder maar een stok mocht pakken per keer, anders was er maar 1 aan de beurt gekomen.

Ondertussen was het al tijd om wat te gaan drinken en gingen we naar binnen. Daar stonden op tafel bordjes en eetstokjes klaar. De Bevers mochten proberen met twee eetstokjes blauwe bessen en frambozen te eten. We hadden de kinderstokjes met een elastiekje al klaarliggen, maar sommige Bevers speelden het klaar om echt met stokjes een blauwe bes op te pakken.

Hierna hebben we Tangram gelegd. Verschillende voorbeeldfiguren werden van de losse stukken nagemaakt. Daar hadden de Bevers geen enkele moeite mee.

Nog even naar buiten wat energie kwijt raken. Er waren drie dorpjes op het Chinese platteland en de bewoners (de Bevers) moesten wel heen en weer reizen tussen de dorpjes voor eten en drinken. Maar dat was gevaarlijk vanwege drie gevaarlijke Chines draken (de leiding). Hoe laat is het vroegen de dorpsbewoners en zolang de draken geen middernacht of 12 uur zeiden konden de Bevers ongestoord rondlopen. Zodra de vraag met middernacht beantwoord werd moesten de dorpsbewoners zo snel mogelijk een veilig heenkomen zoeken binnen de dorpen, anders werden ze opgegeten (getikt/gevangen) door de draken.

Dit was zo leuk dat de Bevers ook draken wilden zijn. De leiding waren niet zo snel en waren veel vaker gevangen dan de Bevers.

Als laatste gingen we nog praten als de Chinezen, dat wil zeggen woorden uitspreken zoals de Chinezen, waarbij ze de r voor de l verwisselden. Waaier werd ‘waaiel’ en een draak werd ‘dlaak’.

de Bevers hadden het al snel door, dus brood werd ....WAT ZEG JE NOU? En krootjes werden ......

hahahahahaha.

Onze reis door China was al voorbij en na een goed pad en wel thuis mochten ze de eetstokjes en dierenriemkaarten mee naar huis nemen.

bottom of page