top of page

Installeren van de nieuwe Scouts

Zaterdag 6 oktober was een belangrijke dag voor de scouts, we hebben weer een grote groep nieuwe kinderen mogen installeren die voortaan in het beige uniform zullen lopen! De opkomst begon met het installeren waarbij de kinderen begonnen met het standaard ritueel waarbij ze hun linker hand op de vlag leggen en met hun rechter hand een halve saluut maken. Op dat moment werd de scoutingwet regel voor regel opgezegd door de hopman, en vervolgens werd deze door de kinderen na gezegd. Na het opzeggen van de beloften werden de insignes en dassen uitgereikt aan de nieuwe scouts waardoor ze nu officieel bij het leukste onderdeel van de scouting behoren! Dit is deze middag meteen weer bewezen door een aantal nieuwe en oude spellen, waaronder steen papier stoelendans.

bottom of page