top of page

Een ordinaire welpen opkomst

Zaterdag hebben wij weer een toffe opkomst gedraaid met beide welpen hordes.

De ochtend hebben we afgetrapt met het tikspel, 'De Chinese muur'. Hierbij is er 1 tikker en moeten de overige kinderen elke ronde de overkant zien te halen zonder getikt te worden, wordt je wel getikt dan vorm je een muur die alleen maar langer wordt. Deze mag mee tikken en vormt een blokkade voor de tikker en overige spelers.

Nu er al wat energie uit was zijn we naar binnen gegaan om moordenaartje te spelen. Dit is een rustig kringspel waarbij er 1 moordenaar in het spel is die door te knipogen iedereen moet vermoorden. maar er is ook een detective wiens taak het is om er achter te komen wie de moordenaar is. Tijdens het spel waren ondanks het toedoen van de moordenaar toch nog veel “dode” kinderen die maar bleven praten, hier spreken we dan over als “levende doden”. Ook Chil mocht er een keer aan geloven om als detective naar voren te stappen, maar hij heeft geen enkele van de 5 moordenaars kunnen aanwijzen.

Na zo lang stil te hebben gezeten was het weer tijd om naar buiten te gaan, hier hebben we “drie is te veel'' gespeeld, dit is een kat-en-muis spel om een kring van tweetallen heen. Als de muis voor een tweetal gaat staan wordt de achterste persoon de nieuwe muis.

Na de pauze hebben we een nieuw spel geprobeerd maar er zat nog te veel energie in de kinderen om goed op te letten tijdens de uitleg en het spel te begrijpen. Daarom hebben we er voor gekozen om de groep te splitsen en een helft te laten voetballen en de andere helft heeft binnen zitten tekenen.

Chil had ook voor de middag groep een heel leuk programma verzonnen maar er waren helaas maar 3 kinderen. Dit was (zelfs met meedoen van de leiding) te weinig om het programma uit te voeren en daarom hebben we besloten om te gaan koken met de kinderen. Er was wat onenigheid over het te maken gerecht maar dit was snel opgelost door een potje steen, papier, schaar. En zo besloten de welpen om hamburgers te gaan bakken.

Alle welpen hadden een fiets, dus we hebben deze gepakt en zijn naar de supermarkt gegaan. De kinderen mochten zelf bepalen wat ze allemaal wilde hebben voor hun burgers.

Eenmaal terug op het clubhuis hebben de welpen goed samengewerkt in de keuken en overheerlijke hamburgers gebakken, welke hierna natuurlijk lekker door hen (en de leiding) werden opgesmikkeld. Hierbij genoot een welp wel heel erg van zijn hamburger en dat aan zijn gezicht af te lezen.

De tijd is uiteindelijk zo snel gegaan dat het al weer tijd was om te gaan sluiten met daarna natuurlijk het leukste van de dag: de afwas! Want dat hoort er altijd bij op scouting, maar zeker als je gekookt hebt.

bottom of page