top of page

Zeepkistenrace 2019

In februari zijn de scouts hard bezig geweest met het maken van zeepkisten voor de zeepkistenrace met de andere groepen uit de regio. Dit jaar was het thema Steampunk en Cowboys & Indianen, wat tot veel creatieve designs uit de regio heeft geleid

De scouts werden verdeeld in drie teams, die allemaal probeerden om te winnen in hun eigen categorieën.

Als eerste het team van Bas, met de meest creatieve scouts die voor de schoonheidsprijs gingen. Zij hebben twee geweldige schilderijen gemaakt op de houten zijkanten van de zeepkist, met aan de ene kant een cowboy en aan de andere kant een indiaan.

Dan komt het team van Niels aangescheurd, zij gingen voor de snelheidsprijs met een heel modern en lichtgewicht design. In plaats van hout gebruikten zij plastic buizen en ducttape, en een speciale rem.

En dan hebben we natuurlijk het team van Rimao. Hier zaten heel diverse scouts in, en wilde daarom dus zelfs voor allebei de prijzen gaan, en hebben gekozen voor een indianenveer als design. Zij gebruikten ook hout, en was meer in de middenklasse qua gewicht.

Op 17 Februari was het eindelijk zo ver, het was tijd voor de race. Er waren meer dan 20 teams die streden voor de eer van mooiste en snelste zeepkist of skelter, en misschien ook een of twee teams die toch voor de pechprijs gingen. Er waren geweldige designs, van een huifkar met paard ervoor tot steampunk tractoren. Het was toen tijd voor de jury om de kisten te keuren, de nog even de bandjes extra oppompen en het was tijd voor de eerste races.

Uiteindelijk kon elk team drie scouts naar beneden sturen in hun zeepkist, en iedereen is uiteindelijk veilig beneden gekomen. Wel maakte Alexander een bocht iets te hard, maar door zijn helm was hij helemaal veilig, en sprong bijna meteen weer op de zeepkist om door te gaan tot de finish.

Er waren een paar scouts die nog niet durfden om naar beneden te gaan, maar zij juichten onze teams met volle overtuiging toe. Gelukkig hebben zij de volgende jaren nog genoeg kansen om het te proberen.

Na deze races was het tijd om snel wat te drinken en iets te snacken bij de partytent van Scouting Hoogvliet, en daarna was het alweer tijd voor de grote crashrace, waarbij alle zeepkisten tegelijk naar beneden gaan om in de hooibalen te belanden. Gelukkig ging daar ook alles goed, alhoewel een paar zeepkisten wel schade hadden.

Toen was het tijd voor het grote moment: De prijsuitreiking. Als eerste werden de pechprijzen verdeeld, waar wij niet op het podium kwamen. Daarna kwam de schoonheidsprijs voor de skelters, waarbij Team Bas de derde prijs binnenhaalde!

Als laatste werd de snelheidsprijs uitgereikt voor de skelters. Dit was erg spannend, maar uiteindelijk heeft het team van Rimao deze categorie gewonnen! De scout die het snelste beneden was was Nico, in zijn eerste jaar als scout! Misschien word hij zo wel de nieuwe Max Verstappen!

Het was weer een zeer geslaagde zeepkistenrace, en hebben al zin in volgend jaar. Hieronder ziet u een paar van de fotos, maar er zijn nog veel meer fotos gemaakt, die hopelijk binnenkort gepubliceerd worden op de facebookpagina van Regio Rond de Rotte.

bottom of page