top of page

Weekendje laat je uitdagen

Afgelopen weekend hebben de Explorers een gezellig weekend op de groep gehad. Vrijdagavond kwamen we met zijn allen bij elkaar en zijn we rustig aan begonnen met een spelletje. Zorgen dat we de bommen niet laten ontploffen. Soms een behoorlijke uitdaging. En dat werd ook het thema van het weekend. Uitdagingen zoeken, voor de Explorers, maar ook voor de begeleiding. Toen uiteindelijk iedereen er was, is de begeleiding snel een opdrachtenhike uit gaan zetten, zodat de Explorers die avond nog een hike konden gaan lopen. En met succes. De Explorers vonden het erg leuk. Samen in het donker van plaats naar plaats en daar foto's maken, opdrachten doen of filmpjes opnemen, niets was te gek voor ze. Het meest gewaardeerd was de baby shark dance. Na een paar uur wandelen, lekker hapje en heel even bij een kampvuurtje was het tijd om te gaan slapen.

Zaterdagochtend zijn we fris begonnen. Na het ontbijt werd er een workshop begroting maken gegeven en hebben we samen een begroting gemaakt van het weekend. Zo leren de Explorers hoe ze een begroting in elkaar zetten, maar ook wat er nu uitgegeven wordt. Dit was het voorwerk voor de grote zomerkampbegroting. Maar eerst zijn we heerlijk gaan zwemmen en al het luie zweet lekker in het zwembad te laten. De Explorers gingen op de fiets naar zwembad Groenoord in Schiedam, terwijl de begeleiding met de auto ging. Na het zwemmen stond de volgende uitdaging voor de deur: We hebben nog maar 20 euro in het budget en we moeten nog avondeten halen en ontbijt. Succes met boodschappen doen.... Welke keuzes maak je dan? Ze hebben in ieder geval de goede keuzes gemaakt, want ze zijn onder het budget gebleven en we hebben in de avond heerlijk gegeten. Wat een toppers!

Aan het einde van de lekkere maaltijd, friet met broodje hamburger, zijn we verder gegaan met de zomerkampbegroting. Deze hebben we in elkaar gezet en kwamen tot de conclusie dat we een volgende uitdaging hebben. We willen niet te duur op zomerkamp, maar hoe gaan we dan aan geld voor programma komen? Want nu is daar geen geld voor. Dus mocht u nog een klus hebben, wij houden ons graag aanbevolen. De Explorers zijn in ieder geval bereid om er wat voor te doen.

Explorers zullen geen uitdaging uit de weg gaan. Zo zijn ze in de avond nog 'even' gaan bouwen. Want wat is er nu leuker dan een buitenbios hebben en dan in een ligbank zitten? En het resultaat? Met zijn allen in de ligbank, kijkend naar Transformers (in de kou), wat een bikkels!

Zondag was het tijd voor een potje flesjesvoetbal en zijn we de uitdaging aangegaan om eens het huisje goed op te ruimen en schoon te maken.

Al met al een leuk weekend. Zeker voor herhaling vatbaar. Maar eerst.... Werken voor en naar zomerkamp!

bottom of page