top of page

Opkomst door de Scouts!

Afgelopen zaterdag was het tijd voor iets anders. Deze opkomst werd namelijk gemaakt door de scouts! Elke patrouille had ongeveer 40 minuten om te vullen, en hier zijn zeer creatieve spellen voor bedacht.

Als eerste waren de Dassen aan de beurt. Zij begonnen met een nieuwe draai uit aan een oude bekende, namelijk fopbal. Echter werd dit niet met ballen gespeeld, maar met waterballonnen! Het doel hierbij was om te proberen om de waterballon te vangen, zonder dat deze kapot ging, en hem dan terug te gooien naar degene in het midden van de kring.

Hierna stond trefbal op het programma, maar weer met een paar aanpassingen. De scouts speelde namelijk niet met normale ballen, maar met "sneeuwballen" en waterballonnen. Dit was een enorme chaos, met veel nattigheid, maar gelukkig was dat alleen maar fijn met het warme weer! De Dassen sloten af met beschuitfluiten en een parkourtje door een web van "lasers" wat allebei ook erg leuk was.

Hierna kwam het gedeelte van de Vossen. Zij hadden als eerste onderdeel een kennistest, waarbij alle patrouilles, plus de leiding, vragen moesten beantwoorden, knopen moesten leggen en een héééél lastige legpuzzel moesten maken. Hierna werd van elk groepje verwacht om ringo's in een cirkel te gooien a la hoefijzer-gooien, wat voor sommigen toch best moeilijk was. Met deze twee eerste spellen kon een voorsprong worden verdiend bij het laatste spel: Ren je rot! Na veel vragen en veel geren heeft uiteindelijk de leiding gewonnen, maar ook zij konden de vraag "Wie staat er nu op nummer één in de top 40" niet beantwoorden.

Na de pauze waren de Leeuwen aan de beurt. Zij hadden allerlei kleinere spellen voorbereid die de patrouilles tegen elkaar moesten doen. Zo werd er touw getrokken, blik gegooid, flessen hoog gehouden, een proefkim gedaan en natuurlijk nog veel meer!

Dan was er nog een patrouille over: de Cobra's. Als eerste hadden zij een viervakken trefbal bedacht waarin degene die je af gooit in je eigen team komt. De explorers vonden dat dit er zo leuk uitzag dat zij vroegen of ze ook mee konden doen. Toen zij er ook in kwamen werden sommige vakken wel meteen heel vol, en andere dus ook heel snel leeg! Hierna was het tijd voor een oude klassieker met een nieuw element. In plaats van Hollandse Leeuwen hadden de Cobra's bedacht om "Hollandse Voorwerpen" te doen. Hierbij moest je dus met een voorwerp, van stoel tot bord, naar de overkant weten te komen. Gelukkig hoefde je hier niet voor opgetild te worden, maar alleen getikt voor te worden om af te gaan.

Uiteindelijk hebben we dus een heel gevarieerd programma gehad, en sommige spellen zijn ook zeker voor herhaling vatbaar!

Tags:

bottom of page