top of page

Groepsopkomst: Spionnen bij de PLUS

Om 14.00 uur verzamelden alle Brownsea-ers op het grasveld achter metrostation Blijdorp. Na het openen werden alle Bevers die naar de Welpen en alle Welpen die naar de Scouts gingen over gevlogen.

Over de handen van de jeugdleden ‘vlogen’ de nieuwe Scouts naar het doek waarin ze 5x gejonast werden.

De Scouts en Explorers gingen een klusje doen voor Albert Heijn om geld te verdienen voor het zomerkamp en vertrokken.

Toen was het tijd voor het echte werk. We hebben een brief gekregen van de PLUS supermarkt, waarin ze onze hulp in roepen om de spionnen te volgen die bedrijfsgeheimen gestolen hebben. Waarschijnlijk in opdracht van de Albert Heijn.

De Welpen en Bevers werden verdeeld in 6 groepen en volgden de spionnen die in tweetallen uit de PLUS kwamen. Maar wat was dat, dat waren onze eigen Scouts!

We volgden de Scouts tot zij een papiertje achterlieten in een verstopt bakje in de wijk. We gingen snel kijken wat er op het papier stond. Helaas konden we het niet meteen lezen, want het was in geheimtaal.

Gelukkig hadden we een ontcijferboekje mee genomen, zodat we de code konden vertalen.

We waren nog maar net begonnen toen er een nieuw team Scouts het briefje weer op kwam halen en we het heel snel terug moesten leggen. De Scouts namen het briefje mee en verstopten het weer op een andere plek in de wijk.

Weer begonnen we snel met vertalen, maar we waren nog niet ver of we moesten het al weer snel terug leggen voor weer een ander Scoutskoppel. Er sloten een paar andere Welpen/Beverteams bij ons aan die tijdens hun jacht op het briefje hun Scouts waren kwijt geraakt.

Na nog een drop hadden we het zo ver vertaald dat we konden zien dat het om een recept voor appeltaart ging. Weer achtervolgden we een Scoutsteam, alleen dit keer gaven ze het recept aan iemand op het terras van cafe Leuk. Dat moest de hoofdspion zijn.

Terwijl alle jeugdleden op het grasveld tegenover cafe Leuk stonden, besloten we twee grote sterke leiding op de hoofdspion af te sturen om hem op te pakken. Nog voor ze bij hem waren rende hij snel weg richting het plantsoen. Gelukkig lette onze Welpen en Bevers goed op, werd hij onder de kinderen bedolven en kon hij gearresteerd worden.

We gaven de recepten terug aan de dame van de PLUS, die ons als dank wat te drinken en snoepen gaf. Al goed, eind goed. Alle ouders stonden al te wachten, dus werd er gauw gesloten en met een goed pad en wel thuis ging iedereen naar huis.

ps. De Scouts en Exploreres deden ook nog een spel in de wijk, maar dat past hier niet meer op.

bottom of page