top of page

Bevers: Halloween / Fleur Kleur insigne opkomsten

Na de opening gingen we lekker naar buiten om monstertikkertje te spelen. We hadden het hele veld, want de Welpen waren naar Naturalis in Leiden. Daarna gingen we spookjes maken van witte doek, behangerslijm en zwarte viltstift. We doopten het witte ronde doek in de behangerslijm en drapeerde dit over een wc rolletje met een balletje er bovenop. Zo lieten we ze drogen op een dienblad. Met het spelletje ‘niet dat spook opeten’ mochten de Bevers proberen zo veel mogelijk snoepjes te eten. Er werden op een blad met plaatjes van griezels snoepjes gelegd. De Bever op de gang werd gevraagd snoepjes van het blad te komen eten tot hij/zij het snoepje pakt van de door de andere Bevers uitgekozen griezel. Met zijn allen roepen we NIET DAT SPOOK OPETEN! En dan gaat de volgende Bever naar de gang.

Niet dat spook opeten!
Niet dat Spook op eten!

Tijdens een glaasje limonade gingen we kijken of de Bevers net zo goed toneel kunnen spelen als Keet Kleur. Hoe doet een spook, een vampier of een monster eigenlijk. En wie kan het beste een heks, mummie, draak of skelet na doen? Het bleek dat we echte acteurs in huis hebben. Zelfs de geluiden die ze erbij maken zijn eng.

Hierna gingen we Mexicaanse maskers maken van de dag van de doden. Ze werden heel mooi. Nog snel als afsluiting een spelletje verstoppertje op het hele terrein en toen was de eerste Halloween/Fleur Kleur opkomst al weer voorbij.

De tweede Halloween/Fleur Kleur opkomst stond in het teken van ons Super enge Spookhuis. Alle ouders waren uitgenodigd om er door heen te lopen, als ze durfden... Maar zover was het nog niet. Eerst moesten er 4 Bevers geïnstalleerd worden. Ariëlle, Kasper, Liam en Roos werden vandaag echte Bevers en zeiden de Beverwet op. Gauw naar buiten voor de mummierace. In drie teams van drie Bevers werd een van hen omgetoverd tot een echte mummie door hem/haar te omwikkelen met wit wc-papier waarna de mummie snel naar het hek en terug moest rennen. Nadat de Bevers twee tafels naar buiten hadden gesjouwd konden we de vliegenrace spelen. Dit keer in twee teams van 5 werd met een rietje een plastic vlieg van de ene naar de andere kant geblazen. Dit viel niet mee, want het was wel een mega dik rietje en een hele zware plastic vlieg. Binnen werden de spookjes afgemaakt, zodat ze in het spookhuis gezet konden worden. Even voor proef aansteken en ze in het donker bewonderen. Daar werden we wel dorstig van en bij een verhaal van de boze heks kregen we een bekertje limonade en een snoepje. Een spelletje plak de strik op meneer Botje werd tegelijk gespeeld met een potje griezelgolf. Toen was het de hoogste tijd om het spookhuis verder aan te kleden met spinnenwebben en spoken en de snoeptafel op te tuigen met knekeltjes (popcorn), snoepgebitjes, gummi kikkers en cup cakes met bloed en schedels (jam en chocolade doodshoofdjes). Ook moest er omgekleed worden en geoefend in eng doen. Nog even een groot spinnenweb gemaakt met zijn allen en toen was het tijd om de ouders te laten schrikken in ons Super Enge Griezelige Spookhuis. Wat bleekjes kwamen die weer te voorschijn waarna ze konden bijkomen met wat lekkers van onze Halloween snoeptafel. Het was al weer tijd om op huis aan te gaan, maar we waren zo druk met alle spullen mee nemen, snoep eten en opruimen, dat we vergeten zijn om de Keet Kleur insignes uit te delen die onze Griezelbevers verdiend hebben. Tot volgende keer.

bottom of page