top of page

Beveropkomsten in November

Hierbij een verslag van alle opkomsten die de Bevers in November hebben gehad. Allereerst hadden we een Crazy Hairday, waarbij alle Bevers een vreemd kapsel in aparte kleuren aangemeten kregen. Terwijl de Bevers speelden met het verkeerskleed en autootjes werden ze een voor een uitgenodigd bij de kapper voor glitters, kleur en andere versiersels. Sommigen kregen zelfs een snor!

Verder hadden we een Life size game opkomst. Wat is dat dan zou je vragen? De spelletjes die je op de computer of op een speelbord kan doen, maar dan levensgroot in het echt.

We hebben Tetris Pac Man gespeeld, waarbij je bij de Tetrismeester een blokje kon halen voor je Tetrisbord. Onderweg daar naar toe waren er twee Pacman’s die je blokje kon afpakken door je te tikken en moest je ook uitkijken voor Donkey Kong, die je als-ie je te pakken kreeg, in het rond zwierde en je blokje afnam.

Verder vonden ze de spaghetti speurtocht het leukst, waarbij ze met handen op de rug een snoepje uit de spaghetti moesten vissen.

Daarnaast deden we Wack-a-mole (een balletje proberen te meppen met een megahamer die uit een schuine buis kwam rollen), Pong was natuurlijk tafeltennis zonder net, en verder knikkers vissen met je tenen, Levensgroot Mario Yahtzee, Kerplunk, een Shoot out met nerfpistolen en Angry Birds Bowling.

We hadden nog veel meer spellen, maar de tijd was op.

Op zondag zijn we naar het theater geweest. Bij het Maaspodium was een kindervoorstelling die Jabber heette. De voorstelling werd helemaal gezongen en daarom noemden ze het een Jabberopera. Jabber staat voor je spreekt Jabberitsch, oftewel ik kan je niet verstaan. De spelers verkleed als vogels, spraken een mengelmoesje van allerlei talen door elkaar heen en konden elkaar niet verstaan. Maar uiteindelijk konden ze elkaar wel begrijpen.

Het was niet aan alle Bevers besteed. Sommigen zaten helemaal in de voorstelling, terwijl anderen zich duidelijk verveelden. Jammer want de leiding en ouders die mee waren vonden het erg leuk.

De laatste twee opkomsten van November waren natuurlijk voor de Goed Heilig Man. Van letters zoeken en puzzelen tot schoenen maken en zetten en met pepernotenklei spelen. Van chocoladeletters uit hun schoen versieren tot een bezoek van de Sint aan de Bevers en spelen met Kapla en Join Clips, het cadeau wat we van de Sint hebben gekregen. Ook deden we nog spelletjes zoals etenstijd en ik zie, ik zie, wat jij niet ziet.

Dat is November in vogelvlucht. Volgende week een winteropkomst en daarna kerstweekend!

bottom of page