top of page

Bevercircus

Allereerst moest er geopend worden met het Beverlied. Rozemarijn leest een mail voor van de circusdirecteur. Zijn artiesten zijn allemaal ziek van de BBQ en hij vraagt of de Bevers kunnen helpen met de voorstelling van vanmiddag. O ja, de baby's van de circusdieren zijn ontsnapt. Ze zijn zo klein dat ze tussen de tralies door kunnen. Of de Bevers die eerst even kunnen vangen?

En dus gaan de Bevers snel op zoek naar kleine plastic circusdieren die overal in het lokaal verstopt zijn. Ze worden snel allemaal gevonden en weer ingeleverd. Na een spelletje Olifanten tikkertje en Voer de olifant, waarbij we pelpinda's in de open bek van de Olifant gooien, proberen we zo snel mogelijk met een pinda op een lepel heen en weer te lopen tussen de pionnen.

Dan worden er vier teams gemaakt voor het sterke mannen spel. Het is de bedoeling zo veel mogelijk spierbundels (kleine ballonnen) in het T-shirt van de sterke man te proppen. Wie er de meeste heeft, heeft gewonnen.

Dan komt de 200 kg zware halter te voorschijn en wordt gekeken welke Bever dit met de meeste bravoure kan optillen, oftewel wie stelt zich het meeste aan.

Tijd om wat te drinken met een snoepje, maar die moesten verdiend worden met een spelletje: Niet die Clown opeten! De snoepjes op de afbeeldingen mogen een voor een opgegeten worden, tot het verkeerde plaatje word gekozen en alle bevers roepen: Niet die Clown!

Onder het genot van een glaasje limonade kijken de Bevers naar een jongleer demonstratie van Hopman Bas.

Dan is het tijd dat de Bevers zelf gaan oefenen met jongleren. Ze jongleren met doekjes en diabolo's, balanceren knotsen op hun handen en draaien ringen rond hun pols. Er is geen tijd te verliezen en snel word geoefend met acrobatiek en koorddansen. Tijd voor een generale repetitie is er niet meer. Het publiek, de papa's en mama's staan al klaar en met een groot applaus krijgen alle Bevers een echt Circus Diploma!

Na het afsluiten met het Beverlied mogen alle artiesten mee naar huis.

Alle lieve hulp bedankt voor het assisteren van de artiesten.

bottom of page