top of page

Bevers houden eerste Corona proof opkomst

De Bevers zijn zaterdag 16 mei voor het eerst na het uitbreken van de Corona crisis weer op de groep geweest en hebben een hele leuke opkomst beleefd.

Ze hebben een soort levend memorie gespeeld, waarbij ze een vel met scoutingafbeeldingen hadden die ze overal op ons terrein moesten zoeken en afstrepen. 1 plaatje kon niet gevonden worden, maar welke? Na een rondgang van alle afbeeldingen kwamen de Bevers een voor een ons vertellen dat Noa er niet was. Heel goed!

Verder hebben we ringen gegooid, een estafette met de bal, stand in de mand en pionnetjesvoetbal gespeeld.

Bij het drinken met een verhaaltje van de boze heks hebben we het nog even over Corona gehad. Dat je goed je handen moest wassen en waarom dat was. Roos had agarplaten van haar werk mee genomen en alle bevers mochten hun vingers voor en na het handen wassen op een plaat drukken.

Deze platen waar bacteriën en schimmels heel goed op groeien, werden dicht geplakt met plakband en gaan we volgende week bekijken.

Op het veld waar we zaten te drinken vonden de Bevers heel veel helicoptertjes van de esdoorns rondom het veld. Ze wisten precies te vertellen dat in die verdikking op het eind een zaadje verstopt zat. Ze werden er fanatiek uit gepeuterd. "Kunnen we die niet zaaien op het veld?"vroegen de Bevers. Tja, dan kunnen we niet meer spelen als daar allemaal bomen staan.

Gelukkig had Roos een oplossing. Alle Bevers kregen een plastic druk en sluitzakje en een papieren handdoekje. Dat handdoekje moest nat gemaakt worden en onderin het zakje gestopt worden. 4 of 5 zaadjes erbij en goed dicht maken. Thuis met plakband op het raam plakken. We zijn benieuwd hoeveel bomen er gaan groeien.

Na het handen wassen konden de Bevers weer mee met papa en mama.

bottom of page