top of page

Bevers hebben geen gaatjes

Rozemarijn had zich verbaasd over al die Bevers met gaten in hun gebit. Hoe kan dat nou? Je verliest toch je tanden pas als je tachtig of zo bent! De Bevers vertelden dat ze hun melkgebit aan het verliezen waren en dat ze nieuwe tanden en kiezen zouden krijgen. Aangezien de Bevers met dat nieuwe gebit tot hun tachtigste moeten doen, werd het tijd om dat gebit eens onder de loep te nemen.

Allereerst gingen we eens kijken welke levensmiddelen goed en slecht voor je tanden zijn. Plaatjes van voedsel moesten onder een blije of een verdrietige tand gelegd worden. De Bevers wisten al heel goed wat wel en niet goed voor je tanden is!

Daarna hadden we een soort Quizspeurtocht. We konden elke keer uit drie antwoorden kiezen. Hoeveel tanden en kiezen heeft het melkgebit eigenlijk? en Met wat voor tandenborstel kan je het beste je tanden poetsen? Overal wisten ze het goede antwoord.

Elke Bever mocht een beetje cola op een ei gieten. Dit werd een half uurtje weggezet om te kijken wat de cola met het witte kalklaagje, wat lijkt op onze tanden, heeft gedaan. Het mooie witte kalklaagje was bruin geworden en ook een beetje ruw en zacht. De cola had het laagje echt aangetast. Eens even kijken of we het ei weer blinkend wit kunnen poetsen! Helaas is dat niet gelukt. De eieren werden wel iets lichter, maar het bruin ging er niet helemaal af.

Tussendoor hebben we snoep gehapt, iets gedronken, een verhaal van de Boze Heks voor gelezen en een tekening van een happertje gekleurd.

Als laatste hebben we een krokodil met kiespijn live size gespeeld. Je moet een tand in het krokodillen gebit aan tikken. Als de krokodil pijn in die tand heeft, klapt zijn bek dicht. Blijft de bek open dan moet de volgende Bever een nieuwe tand aantikken.

Hierna was het al weer tijd om te sluiten, de handen te wassen en naar huis te gaan.

Wil je de filmpjes zien die bij deze opkomst gemaakt zijn, ga dan naar onze Facebook pagina: Bevers Brownseagroep 66

bottom of page